Nankörlük...


Telaşla sağa sola koşuşan insanları görünce biran panikledim. Derken haber müdürümüz Zeki Bey, aracı hemen durdurmamı söyledi. Yaşlı bir adam genç bir kız çocuğunu sürüklüyor ve dövmeye çalışıyordu. Dehşete kapılmıştık. Hemen yanlarına doğru koştuk.

ı. İnsanlar, yaşlı adama bağırıyor ve hesap soruyorlardı doğal olarak. Kalabalığın tepkisi saniyeler ilerledikçe artıyordu.

Bu kez adam ağlamaya, zihinsel engelli gencin kendi kızı olduğunu anlatmaya başladı. Evden kaçtığını ve sürekli kaybolduğunu söylerken hıçkırıklar içinde kalmıştı.

Ne yapacağımızı şaşırmıştık. Yaptığının yanlış olduğunu söylerken yaşlı adam yaşadığı dramı gözyaşlarıyla anlatmaya başladı.

Kızına bakacak kimsesi yoktu. Geceleri çalışıyor gündüzleri de kızıyla ilgileniyordu. Bazen sabahları eve geldiğinde kızının evde olmayıp dışarı çıktığını görünce panikle sokağa koştuğunu ve koca bir ilçede kızını aradığını anlattı. Bugün de aynı şeyin olduğunu ancak bu kez saatler sonra bulduğu kızının eve girmek istemediğini söylüyordu.

Hem engelli genci hem de babasını sakinleştirdikten sonra yanlarından ayrıldık. Duygularımıza hakim olmak zordu. Gördüğümüz manzara yürek burkucuydu.

Anlattığım hikaye belki çok basit gibi gelebilir. Ancak burada vurgulamak istediğim, olaya şahit olduktan sonraki düşüncelerimdi.

İnsan olmanın zorluğu, Yüce Allah'ın sınavları, evlat, baba, toplumsal bakış, engellilerin yaşamı...vs. Aklımdan o kadar çok şey geçti ki. Ama nihai düşüncem nankörlük oldu. Gerçekten çok nankör değil miyiz? Yaşadığımız hayata, işimize, eşimize, çocuğumuza ne kadar şükrediyoruz. Bazen en basit sorunlarda bile nankörlük edip isyan etmiyor muyuz?

Alemlerin Rabbi, İbrahim Suresi 34. ayeti kerimesinde ne buyuruyor: "O, Kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi size verdi. Allah'ın nimetini saymak isterseniz sayamazsınız! Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür."

Bugün evinde kullandığı elektrik, su, doğalgaz vs. için bile fatura ödeyen ve geciktirmemek için her şeyi yapan bizler, Allah'ın sınırsız olarak hizmetimize sunduğu nimetler karşısında ne kadar şükrediyoruz?

Allah, şükreden kullarından olmayı nasip etsin. Evladın, eşin, malın hayırlısını versin.

Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir ve büyük bir sınav yeridir! 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgecan Aslan cinayeti, idam cezası ve kısas...

Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber!

Lütfen çimlere basınız!