1 yılda, 335 kadın!

Geçen yıl öldürülen kadın sayısı korkunç bir seviyeye ulaştı.

2014'te 296 kadın eş, sevgili, baba ya da kardeş kurbanı oldu. 776 kadın yaralandı...
52 intihar girişiminden 39'unda kadınlar öldü. Taciz, tecavüz ve şiddet yüzünden hayatını kaybeden veya intihar eden toplam kadın sayısı 335'i buldu...

Yukarıdaki rakamlar, uydurma ya da tahmin değil. Ne yazık ki resmi bilgiler! (1)



Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'nin, cahiliye dönemini aratmayacak şekilde kadın cinayetlerinde bu derece ileri seviyeye gidiyor olması hakikaten üzerinde ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir konu.

Nereye doğru gidiyoruz, sonumuz ne olacak? Bu rezilliği, kepazeliği durduracak bir güç yok mu?

Töre denilen cahiliye adetlerini İslamiyet'e isnat edip cinayet işleyenler, zulmedenler, bu yaptıklarının bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira, İslamiyet'in getirdiği en büyük yeniliklerden biri kadınlara miras, boşanma ve evleneceği kişiyi seçme hakkı tanımasıdır.

4:127 -
Kadınlar hakkında senden fetva isterler. De ki: Onlar hakkındaki fetvayı size Allah veriyor: Yazılmış hakları olan mirası kendilerine vermediğiniz ve nikahlanmayı istemediğiniz öksüz kızlar ve zavallı çocuklara ve bir de yetimlere adaletle davranmanız hakkında Kitap'ta size okunan âyetler vardır. Sizin her yaptığınız iyiliği, muhakkak Allah bilir.
4:128 -Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden, yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında, onlara bir günah yoktur. Sulh hep hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve geçimsizlikten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.


4:130 -Eğer karı-koca birbirlerinden ayrılacak olurlarsa, Allah, onların her birini geniş lutfuyla muhtaç bırakmaz. Allah'ın lutfu geniştir, hikmeti büyüktür.

Yukarıda Nisa Suresi'nin 127, 128 ve 130'uncu ayetlerinde Yüce Allah (CC) kadınlarla ilgili hükümleri bizlere bildiriyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir çok hadisi şerifinde kadınlara iyi davranılmasını emrediyor. (2)

Bu konuda en çarpıcı tespiti Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yapıyor. Kadına şiddeti reva gören her türlü bakış açısının cahiliye düşüncesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görmez, "Dinimiz İslam'ın bize getirdiği öğretiler, onun rahmeti ve şefkati dikkate alındığında, kadını kadın olduğu için aşağılayan, kadına şiddeti reva gören her türlü düşünce cahiliye düşüncesidir" diyor.  (3)

Annelik gibi kutsal bir görevle şereflendirilen, ayaklarının altına cennet serilen kadınlara karşı her türlü şiddet insanlığımız adına büyük bir utanç vesilesidir. Özellikle, hem tarihsel hem de dini olarak kadınlar konusunda önemli yenilikleri dünyaya kazandırmış, kadın hakları ve kadınların toplumsal hayattaki yerleri konusunda sayısız güzel örneklere imza atmış bir millet olarak, kadına şiddetle anılmamız kabul edilebilir bir durum değil.

Bu konuda alınacak yasal tedbirlerin yanı sıra, tıpkı cahiliye döneminde çöle inen "Nur" gibi günümüzün cahillerini de yine O kutlu Peygamber'in bize öğrettikleriyle aydınlatmamız gerekiyor.

Ve unutmayın! Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!



(1) http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/ihd-kadina-yonelik-siddetin-2014te-verilerini-acikladi
(2) http://www.kuranikerim.gen.tr/default.asp
(3) http://www.trtturk.com/haber/-kadina-siddeti-reva-goren-dusunce-cahiliye-dusuncesidir--114570.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özgecan Aslan cinayeti, idam cezası ve kısas...

Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber!

Lütfen çimlere basınız!